2 mennyei húsvéti kalács

nlc | 2017. Április 14.
A házi kalács sokkal, de sokkal jobb, mint a bolti. Hoztunk két kipróbált receptet, ami után nem is akartok majd többet bolti kalácsot enni.

Fonott húsvéti kalács

Két mennyei húsvéti kalács

“Nem sütök minden nap kenyeret és más péksüteményt sem, de ha sütök, akkor mindig rájövök, hogy gyakrabban kellene. Hát milyen jó illata van egy frissen sült kenyérnek vagy kalácsnak, nem? Már csak azért megéri. Az ízélmény meg ráadás. :)”

Hozzávalók:

A tetejére:

A recept a Csak a Puffin blogon folytatódik.

 

Foszlós kalács

“Jön a húsvét, eldöntöttem, hogy megtanulok kalácsot sütni. Olyan igazi puha, foszlós kalácsot, mint amilyet a nagymamám sütött. Ő sajnos már nem él, ezért a családban kérdezősködtem, és szedtem össze a tapasztalatokat, recepteket. Megtanultam egy csomó praktikát. Ki gondolta volna, hogy a foszlós kalácsnak ilyen »titkai« vannak… Amit fotóztam, a harmadik recept. Ez lett a legtökéletesebb. Azóta megsütöttem még egyszer, biztos, ami biztos, ugyanilyen finom és foszlós lett. Átadom a titkokat, vigyázzatok rá. :)”

Hozzávalók:

A recept folytatása a Falusi libák blogon olvasható.

Exit mobile version