Karamellás túrókockák – húsvéti bűnözés magas fokon

nlc | 2017. Április 15.
Az ilyen sütiknek lehetetlen ellenállni. Annyira, de annyira finom, hogy kár belegondolni, hány ezer kalóriát tartalmaz egy kocka.

 

Hozzávalók:

Az alaphoz

A töltelékhez

A karamellporításhoz

A tésztaalap elkészítéséhez a sütőt 180 °C fokosra előmelegítjük. Egy 23 x 33 cm méretű tepsit alufóliával kibélelünk, és a fóliát vékony rétegben megolajozzuk.

A vaníliás ostyát és a pekándiót egy konyhai robotgép edényébe szórjuk, és addig mixeljük, míg morzsa lesz belőle. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát is, és tovább mixeljük, amíg a keverék teljesen összeáll. A keveréket átöntjük az előkészített tepsibe, és a morzsát jól belenyomkodjuk a tepsi aljába, az sem baj, ha a tészta felér az oldaláig.

A töltelék elkészítéséhez a krémsajtot, a kristálycukrot és a vaníliakivonatot egy közepes előkészítő edényben botmixerrel simára keverjük. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, a keveréket minden tojás után simára mixeljük. Ezután a tejfölt adjuk hozzá és ismét alaposan összekeverjük.

Az így kapott keveréket a tésztarétegre öntjük, a tetejét lesimítjuk, és 50 percig sütjük. Elzárjuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját, és a süteményt negyed óráig pihentetjük nyitott ajtónál. Ezután kivesszük és egy órát hűlni hagyjuk.

A karamellborítás elkészítéséhez a barna cukrot és a vajat egy serpenyőbe öntjük és a serpenyőt közepes tűzön melegítjük. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a vaj megolvad, és a cukor szétolvad. Hozzáadjuk a sűrített tejet, a kukoricaszirupot és a vaníliát, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk.

A sütemény-hőmérőt a karamellás keverékbe helyezzük, és addig forraljuk, míg az eléri a 107 °C fokot. A serpenyőt levesszük a tűzről és 5 percig hűlni hagyjuk, majd a keveréket a süteményre öntjük.

Hagyjuk 2 órát megszilárdulni, majd egy éles késsel kockákra vágjuk. Elhelyezzük egy tálon és minden sütemény kocka tetejét pelyhes tengeri sóval díszítjük.

A receptet Ree Drummond készítette A vadnyugati nő sorozatban, amely hétvégente 9:00-tól és 16:00-tól látható dupla részekkel a Food Network csatornán.
 
Ree azért kapta a “vadnyugati nő” becenevet, mert otthagyva Los Angeles-i karrierjét 1996-ban, férjhez ment egy oklahomai farmerhez, elköltözött vidékre, és ott neveli négy gyermekét. Nagyon fontos számára a család, ételei általában nagyobb mennyiségben készülnek és igen laktatóak, hogy a sok éhes szájat (nem csak a rokonságét, hanem a környékbeli cowboyokét és gyermekei osztálytársaiét is) jóllakassa. Stílusa igazán közvetlen, és mindig tele van energiával.
 
Exit mobile version