Mennyei csokitorta, húsvéti maradékokból

nlc | 2017. Április 18.
Túl sok csokitojás és csokinyuszi maradt a nyakadon húsvét után? Megmutatjuk, hogy süthetsz belőlük mennyei csokitortát!

 Nem tudod, mihez kezdj a húsvét után megmaradt tetemes csokimennyiséggel? Mondanánk, hogy előbb-utóbb úgyis elfogynak, de mind tudjuk, hogy azok a csokinyuszik és tojások, amik nem a kedvenc csokinkból készültek, úgyis a fiók mélyén végzik. Legyen belőlük inkább isteni csokitorta! A Proper Tasty egy zseniális recepttel mutatja be, hogyan:

Csokitorta maradékokból

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A csokikat olvaszd össze, majd folyamatosa kevergetés mellett olvaszd hozzájuk a vajat is.
  2. Habverővel keverd a tojásokat, a tojássárgájákat és a cukrot a csokiba, majd forgasd bele a lisztet is.
  3. Öntsd a csokis mixet a tortaformába, és 150 fokos sütőben 15 percig süsd.
  4. Ezalatt készítsd el a habcsókot a torta tetejére: verd fel robotgéppel a tojásfehérjéket, majd kis adagokban keverd hozzájuk a cukrot. Jöhet hozzá a vanília és a vörösborecet, majd végül szitáld bele a kakaóport is.
  5. A habcsókkrémet púpozd a torta tetejére, és tedd vissza a sütőbe 30 percre. Pár percet hagyd hűlni, mielőtt felvágnád, aztán csak élvezd!

Proper Tasty

Exit mobile version