Bár a kánikulától még messze vagyunk, olykor már beújíthatunk egy-két igazi nyári receptet – hiszen a lelkünknek már szüksége van rájuk! Ez a mézes-lime-os ráksaláta a tökéletes nyári ebéd kategória: könnyű, laktató és abszolút diétabarát – egy adagban mindössze 266 kalóriával kell számolnunk.
Mézes-lime-os ráksaláta
Hozzávalók:
4 adaghoz
- olívaolaj
- só, bors
- 2 tk felaprított fokhagyma
- 1/4 csésze méz
- 1 lime leve
- 450 g friss spárga
- 1 piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva
Elkészítés:
- Hevíts egy kis olívaolajat egy serpenyőben és dobd rá a fagyos rákocskákat. Sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a fokhagymát, a mézet és a lime levét, majd nagyjából 2 percig süsd mindkét oldalukat, hogy rózsaszínre váltson a színük.
- A rákot most tedd félre, és némi olajon párold meg a spárgát és a kaliforniai paprikát. Ízlés szerint sózd, borsozd.
- Keverd össze a zöldségeket és a rákot és fogyaszd még melegen. Jó étvágyat!