Egészséges zöldborsófasírt joghurtos szósszal

nlc | 2017. Április 19.
Szuperegészséges vegán finomság, ami jó könnyed vacsorának, délutáni ropogtatnivalónak és a gyerekeket zöldségevésre nevelő anyukák csodafegyverének is!

Hamarosan már friss zöldborsót is kaphatunk, de addig is fagyasztottból is elkészíthetjük ezeket az isteni zöldséges fasírtokat. Az alábbi recept könnyű, egészséges, vegán, és tényleg percek alatt elkészül – érdemes kipróbálni, mert így a gyerekeket is garantáltan rávehetjük egy kis borsóevésre!  

 

Hozzávalók:

A joghurtos szószhoz:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral!

2. A borsót egy kevés vízzel pároljuk meg egy serpenyőben a zacskón olvasható utasítások szerint!

3. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és pirítsuk rajta üvegesre a hagymát, illetve a fokhagymát! Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a zöldborsót is, és az egészet pürésítsük robotgépben!

4. Adjuk a keverékhez a csicserilisztet, a szódabikarbónát, a sót és a zöld fűszereket, míg ragadós masszát kapunk. Vizes kézzel formázzunk fasírtokat belőle, majd helyezzük el őket a sütőpapírral bélelt tepsibe!

5. A pogácsákat kenjük be olívaolajjal és 15-18 perc alatt süssük készre őket (útközben egyet fordítva rajta).

6. A joghurtos mártogatóshoz keverjük össze az alapanyagokat – a fasírtok mellé tálaljuk!

 

WallFlowerKitchen

Exit mobile version