Aki egyszemélyes háztartásban él, az pontosan tudja, micsoda elhatározás kell ahhoz, hogy az ember nekivágjon a sütés-főzésnek, mikor végül egyedül fogja elfogyasztani munkája gyümölcsét. A shakshuka hagyományosan készítve is kifejezetten gyors és egyszerű étel, ám a mennyiségével könnyen mellélőhetünk. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el egy személyre, még egyszerűbben, a mikród segítségével.
Egyszemélyes shakshuka a mikróból
Hozzávalók:
1 adaghoz
- 1/4 csésze marinara szósz
- 1/4 csésze főtt csicseriborsó, lecsepegtetve
- 1/8 tk. pirospaprika
- egy csipet só
- 1 nagyobb tojás
Elkészítés:
- Kenj ki vékonyan olajjal egy mélytányért. Keverd össze benne a szószt, a csicseriborsót, a paprikát és a sót.
- Üsd a közepére a tojást.
- A mikródat állítsd 80%-os erősségűre, és 1 percre tedd bele az ételt. Ezután ugyanezen a fokozaton 20-20 másodpercekre tedd vissza, amíg a tojás teljesen meg nem sül. Fogyaszd melegen!