Az eperszezon már beköszöntött, de a málna és az áfonya még előttünk van! Használjuk ki, hogy most pár hétig friss bogyós gyümölcsökhöz juthatunk, és készítsünk belőlük isteni desszerteket. Mutatunk is egy pazar pitét, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni:
Sütés nélküli bogyós gyümölcsös pite
Hozzávalók:
- 10 graham keksz
- fél csésze vaj
- 220 g krémsajt
- 1/4 csésze juharszirup
- 1 csésze áfonya
- 1 csésze eper
- 4 ek. víz
- 2 ek. citromlé
- 1/4 csésze cukor
- 2 ek. kukoricakeményítő
Elkészítés:
- Törd apró morzsás állagúra a kekszet, és keverd simára az olvadt vajjal. Ezzel a kekszes alappal bélelj ki egy kör alakú tortaformát, aminek a falához is nyomkodd hozzá a kekszet.
- A krémsajtot keverd simára a juharsziruppal, majd oszlasd el a kekszes alapon.
- A gyümölcsök felét két evőkanál víz, a citromlé és a cukor hozzáadásával rottyansd meg közepes lángon, majd sűrítsd a kukoricakeményítővel és még két evőkanál vízzel.
- A maradék gyümölcsöt helyezd el a torta tetején, majd öntsd le az egészet a gyümölcsszósszal! Másfél-két órára tedd hűtőbe.
- Tálald tejszínhabbal. Jó étvágyat!