Azt gondolod, egy vegán brownie-ból tej-, liszt-, glutén- és cukormentesen semmi jó nem sülhet ki? Akkor meg fogsz lepődni, mert a csicseriborsó felhasználásával készült mindenmentes, mogyoróvajas-csokis brownie az egyik legfinomabb sütemény lesz, amit valaha kóstoltál!
Mindenmentes csokis-mogyoróvajas brownie csicseriborsóból
Hozzávalók:
- 1 konzerv (400 g) csicseriborsó lecsepegtetve
- 1/3 csésze édesítetlen mogyoróvaj
- 2 ek kókuszolaj
- 2/3 csésze juharszirup
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk citromlé
- fél tk sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- fél tk fahéj
- 3/4 csésze étcsokichips vagy darabokra tört csoki
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsd elő a sütőt és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
- A csoki kivételével minden hozzávalót dobj az aprítógépbe és keverd simára!
- Végül keverd a tésztába a csokit, majd oszlasd el egyenletesen a tepsiben.
- 25-35 percig süsd, majd 1 órát hagyd hűlni, mielőtt felszeletelnéd. Jó étvágyat!