Könnyű, tavaszi vacsora: ázsiai pestós tészta

nlc | 2017. Április 21.
Szereted a pestót és az ázsiai konyhát? A találkozásukban sem fogsz csalódni!

 Akár a jól ismert olasz pestónak, az ázsiai rokonának is a friss bazsalikom az alapja, ám fenyőmag és parmezán helyett hamisítatlan ázsiai ízekkel egészül ki. Tésztára púpozva pedig maga a tökéletes tavaszi ebéd vagy vacsora!

Ázsiai pestós tészta

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 6-8 csésze vizet forralj fel, enyhén sózd.
  2. Amíg a víz felforr, a bazsalikomot, az újhagymát, a mandulát, a fokhagymát és a gyömbért dobd az aprítógépbe. Addig járasd, amíg apró, szinte morzsás nem lesz. Ekkor öntsd hozzá a szójaszószt, a rizsecetet, a szezámolajat és az olívaolajat, valamint egy kis sót. Keverd teljesen sima, krémes állagúra.
  3. 6-7 perc alatt közepes lángon főzd meg a tésztát, majd hagyd kicsit hűlni.
  4. Ha a tészta szoba-hőmérsékletűre hűlt, keverd össze a pesztóval! Fogyaszd frissen vagy kicsit lehűtve. Jó étvágyat!

Popsugar

Exit mobile version