Nemrég még a mogyoróvaj is egzotikumszámba ment, mára azonban kedvünkre válogathatunk a különböző magokból készült krémek között. Vagy ami még jobb, elkészíthetjük a sajátunkat otthon! Most az édes kesudiókrém elkészítésébe avatunk be, ami 100%-ig vegán ugyan, de mindenki egyformán odalesz érte!
Vegán kesudiókrém
Hozzávalók:
- 1 csésze nyers, natúr kesudió
- 1 db szárított királydatolya, a mag nélkül
- 2 és fél csésze víz
- 1/8 tk só
Elkészítés:
- A kesudiót a datolyával együtt áztasd be 2 csésze vízbe, 10-12 órára.
- Szűrd le, majd a tiszta vízzel és a sóval együtt tedd aprítógépbe.
- Nagyjából 1 perc alatt keverd teljesen krémesre.
- Fogyaszd kenyérrel, kekszekkel, gyümölcsökkel, vagy tedd joghurtba, smoothie-kba vagy zabkására! Hűtőben, zárható edényben 1 héten át eláll.