Hozzávalók:
- 1 csokor újhagyma
- 2 salátacukkini
- 1 sárgarépa
- 4 retek
- 1 citrom
- só
- frissen őrölt bors
- 1 marék napraforgómag
- olívaolaj
- tészta (maccheroni, bucattini, spaghetti)
A zöldségeket megmossuk, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a salátacukkinit lereszeljük, a sárgarépát megtisztítjuk, és zöldséghámozóval szalagokra szeljük. Olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a cukkinit és a sárgarépát, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, citromlét facsarunk rá, majd meghintjük napraforgómaggal. A retket megmossuk, vékony karikákra vágjuk, majd keresztben csíkokra. A tésztát al dentére főzzük, összekeverjük a raguval, majd megszórjuk a friss, ropogós retekkel. Petrezselyemmel ízesíthetjük még.