Készíts házi currypasztát 10 perc alatt

nlc | 2017. Április 25.
Az izgalmas, indiai ízvilágú ételek esszenciáját, a currypasztát te is elkészítheted otthon – most egy szuper, 10 perces zöldcurry-receptet mutatunk!

A hihetetlenül intenzív ízt adó currypasztákat ma már szerencsére keleti boltokban könnyen megvásárolhatjuk, de mégis jobb, ha mi magunk készítjük, hiszen így saját ízlésünk szerint “állíthatjuk be” a savasságot, csípősséget, sósságot. Az alábbi zöldcurry-paszta receptje tényleg pofonegyszerű, és 10 perc alatt megvan – utána pedig használhatjuk szószokhoz, levesekhez, vagy akár salátaöntetnek is!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A koriandermagot, köménymagot és egész borsot egy serpenyőben kicsit pirítsuk le, de figyeljünk, hogy ne égjenek oda!

2. A magokat mozsárban törjük össze, majd tegyünk mindent egy turmixgépbe, és alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat! Ízlés szerint adhatunk még hozzá sót, citromot vagy csilit! Zárt üvegben, hűtőben tárolva 10 napig is eláll! 

 

MinimalistBaker

Exit mobile version