Könnyű cseresznyés clafoutis

nlc | 2017. Április 28.
Ezt a könnyed cseresznyés süteményt akár a most következő hosszú hétvégén is elkészíthetjük! Nem kell megijedni az idegen névtől, ez a recept egyáltalán nem bonyolult!

A clafoutis (ejtsd: klafuti) egy tipikus francia desszert, amit bonyolult neve ellenére egyáltalán nem nehéz elkészíteni. A tésztája tulajdonképpen sűrű palacsintatészta, ebbe kerülnek a magozott cseresznyék, persze kipróbálhatjuk más gyümölccsel is.

Akkor a legfinomabb, mikor a clafoutis széle ropogósra sül, de a közepe puhára, remegősre sikerül!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra! Vajazzunk ki egy piteformát!

2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tejet, a tejszínt, a tojásokat, a tojássárgáját, a kristálycukrot és a vaníliakivonatot. Szitáljuk bele a lisztet és keverjünk sima tésztát belőle!

3. Öntsük a tésztát a piteformába, és egyenletesen szórjuk bele a cseresznyét! Süssük 35-40 percen keresztül, míg aranybarna lesz!

4. Porcukorral és pirított mandulával megszórva tálaljuk!

 

PureWow

Exit mobile version