Diós-banános csokis süti
Hozzávalók a tésztához:
- 22 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 2 csipet szódabikarbóna
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 2 banán
- 5 dkg pekándió
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 3 tojás
Hozzávalók a csokimázhoz:
- 15 g cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 15 g méz
- a tetejére pekándió
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy kisebb sütőtálat. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és a villával szétnyomkodott banánt. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, és az egészet a tojásos keverékhez adjuk. Elkeverjük, majd beleszórjuk a felaprított diót és étcsokoládét. A masszát a sütőpapírral bélelt sütőtálba egyengetjük, és kb. 20 percig sütjük. (Tűpróbával teszteljük.) Ha kész, hűlni hagyjuk.
Míg teljesen kihűl, elkészítjük a csokimázt: A tejszínt egy kis lábasba öntjük a cukorral és a mézzel és kevergetjük, míg a cukor teljesen megolvad. Hozzáadjuk a csokoládékockákat és simára keverjük, olvasztjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, hogy sűrűsödjön, majd rákenjük a kihűlt süteményre. Hűvös helyen dermedni hagyjuk, majd egész diókkal díszítjük a felszeletelt süteményt.