15 perc alatt elkészülsz ezzel a csodás, sütés nélküli sajttortával

nlc | 2017. Május 03.
Szeretnél tökéletes sajttortát készíteni, de nincs kedved a sok macerához? Akkor ezt a receptet neked találták ki!

 A klasszikus sajttorta elkészítése időigényes meló, ezért bármilyen isteni is, csak különleges alkalmakkor látunk neki. A most következő, leegyszerűsített, sütés nélküli sajttortát alig 15 perc összedobni – ízeiben pedig aligha marad el a klasszikus felmenője mögött! Íme:

Sütés nélküli sajttorta

Hozzávalók:

12-16 szelethez

Az alaphoz:

A krémhez:

Elkészítés:

  1. Aprítógépben dolgozd össze a kekszmorzsát, a cukrot és a vajat, majd béleld ki vele egy kivajazott, 23 centi átmérőjú tortaforma alját és oldalát (2-3 centi magasan). 10 percre tedd be a hűtőbe.
  2. Közepes fokozaton verd fel a krémsajtot, majd öntsd hozzá a sűrített tejet, a citromlevet és a vaníliát. Nagyjából 2 percen át keverd tovább, amíg teljesen sima nem lesz.
  3. Öntsd a krémet a tortára, és egyengesd el egy spatulával a tetejét. Minimum 4 órára vagy egy egész éjszakára tedd hűtőbe. Tálald friss gyümölccsel.

thekitchn

Exit mobile version