A citrom és a mák párosa egyszerűen verhetetlen. Nagy klasszikus a citromos-mákos édes kenyér, ami omlós textúrával és friss ízekkel kényeztet. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el gluténmentesen!
Gluténmentes citromos-mákos kenyér
Hozzávalók:
- 2 és fél csésze zabpehely
- 4 nagy tojás
- 1 csésze görög joghurt
- 3/4 csésze méz
- 1/4 csésze citromlé
- 1 tk. citromhéj
- 1/4 csésze darált mák
- 2 tk. sütőpor
- egy csipet só
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- A zabpelyhet daráld por állagúra, tedd félre.
- A tojásokat verd fel, majd keverd hozzájuk a joghurtot, a mézet, a citromlevet és a citromhéjat.
- Végül add a folyékony hozzávalókhoz a ledarált zabot, a mákot, a sütőport és egy csipet sót. Forgasd össze alaposan.
- A tésztát öntsd egy kivajazott kenyérformába, és 30-35 percre tedd be a sütőbe.
- Minimum 15 percig hagyd hűlni, mielőtt rávetnéd magad. Jó étvágyat!