Isteni lazacburger joghurtos-avokádós szósszal

nlc | 2017. Május 04.
A halimádók tökéletes burgerélménye, amit az isteni avokádós-joghurtos mártás tesz felejthetetlenné!

Ha a szaftos marhahúsos burgerek helyett kicsit könnyedebb, frissebb és egészségesebb szendvicsre vágyunk, tökéletes lehet egy ilyen lazacpogácsás burger. A titka (az isteni lazacon túl, persze) a különleges, friss ízű avokádós-joghurtos mártás, amitől igazán krémes és gazdag ízű lesz a burger. Tökéletes lehet úgy is, ha egy nyári kerti partin tűz felett grillezzük meg a pogácsákat!

Hozzávalók:

A szószhoz:

A lazacos burgerhez:

Elkészítés:

1. A szószhoz egyszerűen az összes hozzávalót dolgozzuk össze egy robotgépben – tegyük félre!

2. A lazacfilét aprítógépben daráljuk kisebb darabokra, de azért ne teljesen pépesre! Tegyük át egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a mogyoróhagymát, fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket, és kezeinkkel dolgozzuk össze a hozzávalókat. Formázzunk 4-6 pogácsát belőle, a buci méretétől függően!

3. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd 2-3 perc alatt süssük aranybarnára a pogácsákat!

4. Állítsuk össze a burgereket: a buci aljára mehet a saláta és a szeletelt avokádó, aztán helyezzük rá az isteni lazacpogácsát, végül pedig bőkezűen locsoljuk meg a mártással!

 

HowSweetEats

Exit mobile version