Epres édességekből sosem elég! Használjuk hát ki az eperszezont, hogy friss gyümölcsből készíthessük el a legfinomabb desszerteket. Ha kevés az időnk, vagy csak nincs kedvünk sokat vesződni a desszerttel, az eperrel akkor is szerencsénk van, hiszen alig kell hozzányúlni, és máris tökéletes édesség válik belőle. A most következő töltött eprek az epres sajttorta ízeit idézik, egyetlen falatban. Íme:
Töltött eprek
Hozzávalók:
- 10-12 nagyobb szem eper
- 110 g krémsajt
- 1/4 csésze porcukor
- 1/2 tk. vanília kivonat
- csokichips, kekszmorzsa a díszítéshez
Elkészítés:
- Egy éles késsel vágd le az eper csumáját és óvatosan szedd ki a közepét.
- A krémsajtot a porcukorral és a vaníliával verd habosra.
- Töltögesd meg az epreket a krémmel, majd a tetejüket szórd meg bőven csokichipsszel vagy kekszmorzsával!