Szupergyors desszert: 15 perces vegán csokimousse

nlc | 2017. Május 05.
Ezzel az isteni csokimousse-szal a laktózérzékenyek és a vegánok is bátran kényeztethetik magukat, de nem csak nekik ajánljuk: mindenkinek, aki gyors és finom desszertre vágyik!

 Egy csokimousse klasszikus befejezése egy családi ebédnek, ám ha laktózérzékenyek vagy  vegánok is akadnak az asztal körül, nem készíthetjük a hagyományos módon. Szerencsére kókusztej felhasználásával is isteni lesz az eredmény, ráadásul alig 15 percet kell a desszert elkészítésére fordítanunk. Íme:

Vegán csokimousse

Hozzávalók:

2 adaghoz

Elkészítés:

  1. A kókusztejből készíts kemény habot: ehhez alaposan lehűtött kókusztejre lesz szükséged, ezért nem árt, ha a konzervet legalább 8 órán át hűtőben tartottad, majd az elkészítés előtt fél órára a mélyhűtőbe tetted. Ezután nincs más dolgod, mint ízlés szerint édesíteni, hozzáadni a vaníliaaromát, és robotgéppel kemény habot verni belőle. 
  2. Egy csészényit tégy félre a kókuszhabból, a többihez pedig add hozzá a kakaót, és ha szükséges, édesítsd, majd keverd tovább a robotgéppel.
  3. Oszd el két tálkába a csokimousse-t, és púpozz a tetejére a sima kókuszhabból. Végül szórd meg friss málnával, és élvezd!

Popsugar

Exit mobile version