Egy csokimousse klasszikus befejezése egy családi ebédnek, ám ha laktózérzékenyek vagy vegánok is akadnak az asztal körül, nem készíthetjük a hagyományos módon. Szerencsére kókusztej felhasználásával is isteni lesz az eredmény, ráadásul alig 15 percet kell a desszert elkészítésére fordítanunk. Íme:
Vegán csokimousse
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 1 konzerv kókusztej
- 1 tk. vaníliaaroma
- 2 ek. sötét kakaópor
- porcukor vagy más édesítőszer ízlés szerint
- friss málna vagy más gyümölcs
Elkészítés:
- A kókusztejből készíts kemény habot: ehhez alaposan lehűtött kókusztejre lesz szükséged, ezért nem árt, ha a konzervet legalább 8 órán át hűtőben tartottad, majd az elkészítés előtt fél órára a mélyhűtőbe tetted. Ezután nincs más dolgod, mint ízlés szerint édesíteni, hozzáadni a vaníliaaromát, és robotgéppel kemény habot verni belőle.
- Egy csészényit tégy félre a kókuszhabból, a többihez pedig add hozzá a kakaót, és ha szükséges, édesítsd, majd keverd tovább a robotgéppel.
- Oszd el két tálkába a csokimousse-t, és púpozz a tetejére a sima kókuszhabból. Végül szórd meg friss málnával, és élvezd!