Vajas kenyérből gourmet csemege: chai teás, mézes vaj

nlc | 2017. Május 09.
Ilyen finom vajas kenyeret még nem ettél!

 A mézes-vajas kenyér gondolatától mindannyiunk nosztalgikus hangulatba jön: a menzák, a táborok vagy a nagymama konyhája juthatnak róla eszünkbe. Ám a most következő mézes-vajas kenyér még a réginél is finomabb: a chai tea ízét idézi, így pedig a nosztalgiához egy csipet egzotikum is keveredik! Friss, ropogós bagetten képzeljük el, egy hedonista reggeli közepén.

Chai teás, mézes vaj

Hozzávalók:

fél csészényi vajhoz

Elkészítés: 

  1. Forrald fel a vizet, és tégy bele 2 teafiltert. Lefedve hagyd 10 percig állni, majd vedd ki a filtereket, és hagyd kihűlni a teát.
  2. A harmadik filtert bontsd fel, és a teafüvet a fűszerekkel, a mézzel és egy evőkanálnyi teával együtt keverd a puha vajba.
  3. A vajat csavard sütőpapírba, és tedd be 1-2 órára a hűtőbe, hogy összeálljon, de kenhető maradjon.

thekitchn

Exit mobile version