Isteni epres-rebarbarás pite

nlc | 2017. Május 11.
Az eper édessége és a rebarbara fanyar íze tökéletesen kiegészítik egymást ebben a mennyei pitében!

Érdemes kísérletezni a rebarbarával, amíg szezonja van, hiszen különleges, fanyar ízével egy csomó recept izgalmas alapanyaga lehet. A tökéletes párja az eper: valahogy elképesztően jól működnek együtt, az édes és a savanykás teljes egyensúlyát alkotják így közösen. 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

1. Állítsuk össze a pitetésztát: keverjük össze a lisztet és a sót egy nagy tálban, morzsoljuk hozzá a vajat és a margarint. Fokozatosan adjuk a jeges vizet a keverékhez, míg homogén, fényes masszát kapunk. Az átgyúrt tésztát fóliába csomagolva pihentessük a hűtőben 1-2 óráig.

2. A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat a tejes tojás kivételével, és hagyjuk összeállni egy kicsit.

3. A pitetésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, és tegyünk félre belőle egy nagyobb darabot a rácsokhoz. A kinyújtott tésztát nyomkodjuk egy piteformába óvatosan, majd töltsük meg a gyümölcsös keverékkel.

4. A maradék tésztából készítsük el a rácsokat, állítsuk össze a pitét. A pite tetejét kenegessük meg a tejes tojással, esetleg egy kis extra cukrot is szórhatunk rá.

5. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük először 20 percig, majd vegyük le a hőt 180 fokra, és süssük további 25-30 percen keresztül. Hagyjuk kihűlni, mielőtt felvágnánk. 

 

SallysBakingAddiction

Exit mobile version