Furcsa, de isteni: rántott savanyú uborka tormás mártogatóssal

nlc | 2017. Május 12.
Az alábbi recept a savanyú uborka híveinek kedvez (tudjuk, hogy bőven vannak), de azoknak is tökéletes lehet, akik valamilyen egészséges és/vagy különleges nassolnivalót keresnek!

Eddig nem nagyon jutott eszünkbe, hogy a zsenge, roppanós savanyú uborkát kirántsuk, de hát nekünk sem juthat minden jó ötlet az eszünkbe. Mert uborkát rántani remek ötlet: elég, ha fejben összeadjuk a megszokott, savanykás ízt egy kis ropogós bundával, hogy ezt lássuk. Készítsük el mellé a tormás mártogatóst is – tökéletes ízharmónia lesz! 

 

Hozzávalók:

A mártogatóshoz:

Elkészítés:

1. A panko morzsát serpenyőben pirítsuk aranybarnára, tegyük félre.

2. A panírozáshoz tegyük külön tányérba a lisztet, a morzsát és a tormakrémet. A lecsepegtetett, száraz uborkaszeleteket forgassuk meg a lisztben, a tormakrémben majd a panko morzsában.

3. A bepanírozott uborkákat helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 220 fokon, nagyjából 16 percig süssük őket, félúton forgatva az uborkákat.

4. Készítsük el a mártogatóst: keverjük össze az alapanyagokat. Behűtve kínáljuk az uborkák mellé!

 

MelanieMakes

Exit mobile version