A zabkása szuper reggeli, de egy kis változatosság sosem árt! Készítsd most a reggeli kását quinoából – megmutatjuk, hogyan dobhatod fel, hogy ellenállhatatlan legyen!
Quinoakása karamellizált banánnal
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 1 csésze megfőtt quinoa
- 3/4 csésze kókusztej
- 1 banán
- 1/2 tk. fahéj
- 1/4 tk. szerecsendió
- 2 ek. dió
- 1 ek. agavészirup
- 1 ek. vaj
- 1-2 ek. mandulavaj (opcionális)
Elkészítés:
- A felkarikázott banánokhoz add hozzá a fűszereket, a diót és az agavét, és forgasd össze.
- Egy serpenyőben közepes láng felett olvaszd fel a vajat, majd dobd rá a banánt.
- Nagyjából 5 percig főzd, amíg a banán karamellizálódni nem kezd.
- A quinát oszd el kétfelé, és önts rá kókusztejet. A mikróban melegítsd fel.
- A karamellizált banánt púpozd a quinoa tetejére. Végül mandulavajjal, gojibogyóval vagy chiamaggal is megkínálhatod. Jó étvágyat!