A legőrültebb epres brownie csokis öntettel

nlc | 2017. Május 20.
Ne aprózzuk el az élvezeteket! A valaha ismert legcsokisabb süteményhez, a brownie-hoz adjunk mézédes epret, és az egészet öntsük nyakon csokisziruppal. Ha rossz a kedved, ha szereted az epret, ha nem veted meg a kulináris élvezeteket, akkor az epres brownie-t neked találták ki!

Eperszezonban nincs is más dolgunk, mint naponta kijárni a piacra, vagy leugrani a sarki zöldségeshez, és beszerezni az aznapi eperporciót. Fontos, hogy egyszerre ne vegyünk nagyon nagy mennyiséget, hacsak nem befőzésre készülünk, mivel a frissen leszedett eper hamar megromlik. Ha mégis több van otthon, mint amennyit elmajszolunk, akkor süssünk belőle süteményt, mondjuk egy nagyszerű epres brownie-t.

Epres brownie, az új kedvenc

Az amerikai receptes könyvek telis-tele vannak töményen édes süteményekkel, amikből bizony nem sajnálják a hozzávalókat. Az epres brownie alapja is egy nagy klasszikus, ami csupa csoki, vaj és cukor. Ez a három összetevő biztos, de az epres brownie alapreceptjét is sokféleképpen készítik, ahány ház, annyi szokás alapon. Ha pedig valaki túl töménynek találja az alapreceptet, próbálja ki málnával vagy eperrel a brownie-t. A zamatos, esetleg savanykás, nyár eleji gyümölcsök segítenek, abban, hogy a brownie könnyedebb legyen.

 Epres brownie hozzávalók (16 szeletre):

150 g friss eper

Öntet:

Epres brownie elkészítése:

Exit mobile version