nlc.hu
Gasztro

2 recept: Brownie x Nutella = Brutella!

Brutella: dobj össze percek alatt süteményt Nutellából!

Kevés kalóriát nem ígérünk, csokis-mogyorós belsővel folyó sütit viszont igen!

Hallottál már a Nutella és a brownie szerelemgyerekéről? A Brutella pont olyan ütős, mint a neve hangzása, csokis és mogyorós és masszívan édes és belül folyós… Egy kis csalást persze tartalmaznak a Brutella receptek, hiszen két-három hozzávalóval népszerűsítik, de a Nutella ugyebár egy kész termék, ami a gyártó szerint hét alapanyagból készül.

Miből is áll a Nutella? Így néznek ki az összetevői mennyiségi sorrendben: cukor, pálmaolaj, mogyoró, sovány tejpor, zsírszegény kakaópor, szójalecitinek emulgeálószerként és vanilinaroma.

Ha készítenél saját „Nutellát”, segítünk: A házi Nutella 15 perc alatt kész – aránytalanul sok cukor és pálmaolaj nélkül

Brownie

Úgy az igazi, ha belül nem egészen szilárd. / Fotó: Arantxa Aniorte, Unsplash.com

Brutella 2 hozzávalóból

Busymomcooks, azaz elfoglalt anyuka főz. Az biztos, hogy ezt a brownie receptet nem gondolta túl a tiktokozó anyuka. Mindössze 4 tojást és elképesztően sok, egy nagy üveg Nutellát használ fel a süteményhez.

Mi a teendő?

  • Verj fel négy egész tojást habosra kézi robotgéppel.
  • Öntsd hozzá a Nutellát, és keverd el.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd a keveréket, és szépen simítsd el a tetejét.
  • 170 fokos sütőben süsd 35 percen át!
  • Kész is. Porcukorral díszítheted, de szerintünk anélkül is tökéletes.
@busymumcooks

Couldn’t be any easier than this two ingredient brownie recipe ✌🏼 #budgetmeals #cheapmeals #budgettok #budgettok #budgetfriendly #cheapeats #easyrecipe #familyfriendlyrecipes #twoingredientrecipe #nutella #nutellachallenge #nutellalover

♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) – SUNNY HOOD STUDIO

Bögrés süti mikróban Nutellából + 3 hozzávalóból

Ha nem sütnél ki egy egész tepsi brownie-t, hoztunk egy bögrés receptet is, amit személyenként is el tudsz készíteni.

Egy emberre így számolj: egy muffinformában vagy mikrózható bögrében verj fel egy egész tojást, majd adj hozzá három teáskanál Nutellát, két teáskanál sima lisztet, végül szórd meg sütéshez használatos csokichipsszel. Szerintünk ez utóbbi el is hagyható. Ízlés dolga. 1 percen át mikrózd a legmagasabb hőfokon!

Egy gyakorlati tapasztalat: boríts egy kis „kupolát” a bögre fölé, mert fröcsöghet. Ne zárd le a tetejét, csak gondoskodj róla, hogy ne csokizhassa össze a mikrohullámú sütődet.

Szeretni fogod!

@kate_cleanhome

Nutalle Mug Cake for 1 min 🍫🤎 #nutella #nutellabrownie #foodie #foodtiktok #caketok #easyrecipe #learnontiktok #nutellarecipes #nutellacake #mugcake #cake #fyp #foryou #easymeal

♬ Pretty (Sped Up) – MEYY

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top