Két mennyei epres édesség a hétvégére

nlc | 2017. Május 20.
Nem lehet betelni az eperrel. Magában, levesben, salátákban, reggeli zabkása tetején, éjjel és nappal, otthon, munkahelyen, iskolában, óvodában – gyakorlatilag egyfolytában csak epret eszünk. A hétvégén édességekbe kerül egy adag, de ha ilyen szuper idő lesz, akkor a kirándulásra is viszünk magunkkal egy nagy doboznyi epret.

Szuper tavaszi reggeli: epres gofri házilag (recept videóval)

“Jó, hát ebéd utáni desszertnek is tökéletes a habos-gyümölcsös gofri, engem nem kell meggyőzni, de azért reggelinek is nagyon jó. Főleg, ha más csinálja meg nekünk. 😀 A jól bevált recept most videóval együtt!”

Hozzávalók kb. 16 db-hoz:

A recept folytatása és a videó a Csak a Puffin blogon olvasható.

 

Epres brownie ricottával

“Pihe-puha, krémesen csokis és epres brownie készült nálam a minap. Miközben az eper puhára sült a tetején, a leve egy kicsit átitatta a brownie tésztáját – garantáltan lágyan, brownie-san puha lesz a végeredmény, és az ízek is könnyen összeérnek.

Az epres ricottatortánál már láttuk, hogy a ricotta és az eper mennyire szeretik egymást. Akkor a ricottáé volt a főszerep, itt most egy picit háttérbe szorul – de ez nem baj, ez nem jelenti azt, hogy nem lenne fontos, hogy el lehetne hagyni, sőt! Megkapta a nélkülözhetetlen kiegészítő, a »csavar«, a csalafintaság szerepét. Az eperrel együtt.

Na és akkor kié a főszerep? Bizony, a brownie-nak jutott az első hely, ő adja most az ízvilág alapját, és bár a csupa ricottás ricottatorta is tényleg nagyon-nagyon szuper, egy szót mondok csak, és el fogjátok hinni, hogy megéri átadni a brownie-nak a főszerepet: CSOKI!  Na ugye!”

Hozzávalók:

A recept a Sweet Home blogon folytatódik.

 

 

 

Exit mobile version