Gasztro

Még mindig nem elég: két isteni epres süti a hétvégére

Amióta elkezdődött az eperszezon, azóta gyártjuk a jobbnál jobb epres sütiket és édességeket, és még mindig nem unjuk. A hétvégén is folytatjuk, két új receptet hoztunk bloggereinktől, amit mindenképpen kipróbálunk.

Epres minigalette

Még mindig nem elég: két isteni epres süti a hétvégére

Lassan minden gyümölccsel kipróbálom a galette-t. Az áfonyás változat után itt az epres, amelyet kevés mandulával tettem különlegesebbé. 

Frissen, langyosan az igazi. A porhanyós tészta a kicsorduló eper levével olyan kulináris élmény, amelyet nem cserélnék el egy cukrászdaival sem.

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 3 ek. cukor
  • 1/4 kk. sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 3 ek. hideg víz (vagy amennyi szükséges)

A töltelékhez:

  • 40 dkg eper
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1 vaníliarúd

A tetejére:

  • 2 ek. tej
  • 4 ek. mandula lapka
  • 4 szem eper

A recept a Tétova ínyenc blogon folytatódik.

 

Brownie sok eperrel

Még mindig nem elég: két isteni epres süti a hétvégére

“Egyre jobb áron egyre finomabb epret kapunk, úgyhogy ontjuk az epres sütiket, végre, végre, végre! Nem is kell túlbonyolítani, engedjük, hogy az egyszerűségben kibontakozzon ez a néhány íz, és egymásba érve fergeteges élményhez juttasson bennünket!

Szépen mondtam?”

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg étcsoki (nálam min. 66%-os)
  • 2 ek. kakaópor
  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg liszt

 

  • 4 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek. cukor
  • sok-sok eper

A recept Maimoni blogján folytatódik.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top