Mennyei sós karamellás-mogyoróvajas bonbon

nlc | 2017. Május 22.
Egy falatka mennyország, amelyhez csak öt hozzávalóra lesz szükséged!

Talán nagy kihívásnak hangzik a házi bonbonkészítés, de az alábbi egészséges recept egyszerű, ráadásul csak öt hozzávalóra lesz szükséged hozzá! A “sós karamell” persze egy kicsit csalás, itt ugyanis a pépesített datolya adja az édességet, de ettől függetlenül ugyanolyan finom, és még bűntudat sem társul mellé!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Ha a datolyánk nem elég lédús, áztassuk be forró vízbe 10-15 percre, majd alaposan csöpögtessük le. Robotgépben aprítsuk pépesre, hogy sűrű masszát kapjunk belőle. (Ha nem akar összeállni, locsoljunk rá egy evőkanál meleg vizet.) Adjuk hozzá a sót.

2. A datolyás masszából formázzunk golyókat, és tegyük őket tapadásmentes felületre. 20-30 percre tegyük a mélyhűtőbe.

3. A golyókat locsoljuk meg mogyoróvajjal jó alaposan. A természetes mogyoróvaj folyósabb, de ha a miénk nem olyan, melegítsük át egy kicsit a mikróban egy kevés kókuszolajjal. Hűtsük a golyókat újra 15-20 percig, hogy a mogyoróvaj is megszilárduljon.

4. A csokidarabokat az egy evőkanál kókuszolajjal olvasszuk fel, keverjük össze. Csurgassuk a bonbonokra, majd hagyjuk az egészet újra megszilárdulni. Tengeri sóval megszórva tálaljuk. 

 

MinimalistBaker

Exit mobile version