Tudjuk, muffint készíteni lejárt lemez, de azért tegyük szívünkre a kezünket, ha gyorsan szeretnénk meleg, omlós, házi süteményt kóstolni, még mindig ez a legkézenfekvőbb választás. A másik hatalmas előnye, hogy remekül variálható: ez a banános-mogyoróvajas verzió például egészséges, omlós, és tényleg iszonyatosan egyszerű! A legjobb, ha egészséges, természetes mogyoróvajat használunk hozzá, amit egyébként akár otthon is elkészíthetünk!
Hozzávalók:
- 2 csésze zabliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál tengeri só
- 4 nagy, érett banán pépesre zúzva
- 1 nagy tojás
- 1/2 csésze természetes mogyoróvaj
- 1/2 csésze cukrozatlan mandulatej
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy muffinformát kenjünk ki kókuszolajjal.
2. Egy nagyobb edényben keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a banánokat, a tojást, a mogyoróvajat és a mandulatejet is.
3. A tésztát osszuk el egyenletesen a formában, majd 20 perc alatt süssük készre a muffinokat.