Gyönyörű mézes-céklás fagyasztott joghurt, ami jobb, mint a fagyi

nlc | 2017. Május 25.
Már a színe is megbabonáz ennek a gyönyörű fagyasztott joghurtnak, de a különleges íze miatt is megéri kipróbálni!

Érdemes kísérletezni az otthoni “fagyikkal”, hiszen az ilyen joghurtalapú édességeket cukor nélkül,ízlésünk szerint készíthetjük el. Ez a görög joghurtból és isteni sült céklából készült desszert olyan gyönyörű, hogy már látványra is beleszeret az ember, de nem csak a csodaszép külső miatt éri meg elkészíteni!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

2. A céklákat locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, majd csomagoljuk alufóliába (héjában). Süssük 45 percig, majd ha kihűlt, hámozzuk meg.

3. Pürésítsük a céklákat, és hagyjuk őket teljesen kihűlni. A teljesen sima masszába tegyük bele a mézet és a joghurtot, keverjük össze.

4. Ha van fagyigépünk, használjuk azt az instrukciók szerint, ha nincs, egyszerűen fagyasszuk le a keveréket.

5. Étcsokiforgácsokkal tálaljuk.

 

MyDiaryOfUs

Exit mobile version