Egyszerű áfonyás lepény a serpenyőből

nlc | 2017. Május 29.
Mindössze öt hozzávaló kell ehhez a mennyei, könnyed áfonyás lepényhez, ami tökéletes lehet egy nyári délután teraszon ücsörgős csemegéjének!

Érdemes kihasználni, amíg olcsóbban juthatunk áfonyához, isteni desszertek készülhetnek ugyanis ebből az egyszerre édes és fanyar gyümölcsből. Az alábbi áfonyás lepény iszonyatosan egyszerű, és a rengeteg áfonyától lesz finom szaftos  melegen, porcukorral megszórva és csakis egy nyaraló teraszán érdemes fogyasztani!

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy sütőbe helyezhető serpenyőt kicsit vajazzunk ki, és tegyük félre!

2. Mikróban olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, a cukrot és a tejet is. Alaposan keverjük el, és öntsük az előkészített serpenyőbe! 

3. Szórjuk az áfonyát a tészta tetejére, majd süssük a süteményt 40-45 percig! Hagyjuk 10 percet hűlni fogyasztás előtt!

 

SweetPhi

Exit mobile version