Gasztro

A hétvége kedvenc sütije: áfonyás sajttorta

Elég csak ránézni erre a sütire, és máris rohanunk a konyhába. Krémes, édes is, de savanykás is – egyszerűen tökéletes!! Most még mirelit gyümölcsből, de nemsokára már friss gyümölccsel is készülhet!

Áfonyás, fehér csokis minisajttorták
(sütés nélkül)

Mennyei hűsítő sajttorták sütve és sütés nélkül

Hozzávalók 8 db-hoz:
  • 150 g darált keksz
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek. porcukor
  • 100 ml olvasztott vaj

A krémhez:

  • 250 g natúr krémsajt
  • 100 g édes habtejszín (cukrászhab)
  • 1 kk. habfixáló
  • 100 g fehér csokoládé
  • kb. 3-4 ek. porcukor
  • 100 g áfonya
  • 2 ek. víz
  • 2 ek. cukor
  • muffin-sütőforma, papírkosarak

1. A muffinformát béleljük ki papírkosarakkal. A kekszdarát keverjük össze a kakaóporral, porcukorral és olvasztott vajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk bele a muffinforma aljába. Tegyük be a hűtőbe dermedni.

2. Az áfonyát forraljuk össze a cukorral és a vízzel, majd turmixoljuk le. A fehér csokoládét egy kis kanál víz hozzáadásával olvasszuk fel.

3. A cukrászhabot verjük fel kemény habbá, közben adjuk hozzá a habfixálót is. Keverjük bele a krémsajtot, a megolvadt fehér csokit, és édesítsük ízlés szerint 2-4 evőkanál porcukorral. A krém egyharmadát dolgozzuk össze az áfonyapürével, és kenjük a kekszes alapra, majd kenjük rá a fehér krémet is. Néhány órára tegyük a hűtőbe, dermedni.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top