A rozé nagy nyári kedvenc: jól behűtve vagy egy kis szódával fröccs formájában a legtöbbet látott ital a bárok teraszain és a fesztiválokon. De a rozéfröccsnél nem áll meg az élet: a rozébor még számos izgalmas koktéllehetőséget rejt magában. Mutatunk is három olyat, ami az egész nyaradra hatással lesz!
1. Rozé-Aperol spritz
4-6 főre: keverj össze 3/4 passion fruit levet 1/4 csésze Aperollal, 1/4 lime-lével és 4 kiskanál barna cukorral. Ezt a szirupot keverd hozzá egy üveg behűtött, gyöngyöző rozéborhoz. Kínáld jéggel, vérnarancskarikával.
2. Eper-rozé spritzer
8 főre: keverj össze fél kiló epret egy üveg rozéborral egy nagy tálban, majd 3 órára tedd be lefedve a hűtőbe. A bort szűrd le, de hagyj meg pár szem epret díszítésnek. Önts a borhoz 1/3 csésze Aperolt, 2 csésze szódát és 2 evőkanál frissen facsart citromlevet. Töltsd jégkockákkal és eperszemekkel teli poharakba!
3. “Frozé”
4-6 főre: végy egy üveg pinot noir vagy merlot rozét, és öntsd egy tepsibe. Legalább 6 órára tedd be a mélyhűtőbe. 1/2 csésze cukrot melegíts össze 1/2 csésze vízzel egy serpenyőben, és 3 percig főzd. Ezután keverj hozzá 200 g epret, és hagyd állni 30 percig. Ha kihűlt, tedd a fagyos rozéval együtt turmixba, adj hozzá 3 evőkanál citromlevet, 1 csésze tört jeget, és turmixold össze. Ismét tedd be 25-30 percre a fagyasztóba, majd újra turmixold le. Akkor tökéletes, ha jégkása állagú.