2 kedvenc egyben: túrógombóc eperrel

nlc | 2017. Június 04.
A klasszikus túrógombóc egy igazi örökzöld: télen-nyáron szívesen esszük – gyerekek és felnőttek is imádják, tejföllel és porcukorral egyszerűen hibátlan édesség akár egy tartalmas leves, vagy egy komplett ebéd végén is. Most a nagy kedvencünket még eperrel is megtöltöttük, így – ha lehet – még finomabb lett!

Ezt a túrógombócreceptet egyszer el kell készíteni, és garantálhatjuk, hogy amíg tart az eperszezon, ezt a túrógombócot fogjátok a legjobban szeretni.

 

Epres túrógombóc házilag

Hozzávalók:

tálaláshoz: tejföl és porcukor

1. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és kicsit feláztatjuk róla a vizet.

2. Közben a vajat egy teflonserpenyőben felforrósítjuk, és kis lángon átpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Kb. 3 perc az egész. (közben a víz forr:)

3. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót és a tojássárgáját és jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a túróhoz. Az első felét jó alaposan kell, a másodikat kissé óvatosabban, de homogén legyen a massza.

4. A masszából nedves kézzel nagyobb diónyi gombócokat formázunk, úgy, hogy közepükbe 1-1 szem epret teszünk. Óvatosan beleeresztjük a lobogó vízbe. Kb. egy perc után már indulnak is felfele a gombócok, ezután még kb. 5 perc kell a lobogó vízben ahhoz, hogy kész legyenek, ekkor szemmel láthatólag kissé meg is nőnek. Szűrővel kivesszük őket, lecsepegtetjük, és meghempergetjük a zsemlemorzsában.

Még több túrógombóc az NLCafén:

Exit mobile version