Hozzávalók 20–22 cm átmérőjű formához:
- 35 dkg liszt
- 17 dkg vaj
- 1 egész tojás
- csipet só
- 1 ek. porcukor
- 1 ek. víz
A töltelékhez:
- 50 dkg rebarbaraszár
- 40 dkg eper
- 1 csapott ek. őrölt fahéj
- 2 ek. porcukor
- 2 egész tojás
- 1 dl habtejszín
A tésztához a lisztet keverjük el a porcukorral, sóval, morzsoljuk el a vajjal, majd a tojást és a vizet hozzáadva kezdjük gyúrni. A morzsás állagú tésztából tegyünk félre 1/3 részt. A maradék tésztát gyúrjuk össze, tegyük hűtőszekrénybe pihenni 30 percre. A sütőt melegítsük elő 200 ̊C-ra. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, emeljük át a piteformába. A töltelékhez a hámozott, darabolt epret és rebarbarát forgassuk meg a fahéjjal kevert porcukorban. Oszlassuk el a tésztán. Keverjük el a tojásokat a tejszínnel, öntsük a tortára. A torta tetejét szórjuk be egyenletesen a maradék morzsás tésztával. 25-30 perc alatt süssük készre.