Nyáron, a fagyidömping alatt mintha egy kicsit háttérbe szorulnának a muffinok. A most következőnek azonban a kánikulában sem lehet ellenállni: frissítően narancsos, édesen epres és elképesztően szaftos!
Epres-narancsos muffin
Hozzávalók:
- másfél csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 csésze fehérliszt
- fél csésze cukor
- 1 ek. sütőpor
- 1/4 kk. só
- 1 ek. frissen reszelt narancshéj
- másfél csésze narancslé
- fél csésze növényi olaj
- 1 nagyobb tojás
- 1 ek. vanília kivonat
- 2 és fél csésze eper, felkockázva
Elkészítés:
- 190 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy kivajazott papírokkal bélelt 12 lyukú muffintepsit.
- Keverd össze a liszteket, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy másik tálban vegyítsd a narancshéjat, a narancslevet, az olajat, a tojást és a vaníliát, majd keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat egy fakanállal.
- Egy jókora evőkanálnyit tégy a tésztából mindegyik muffinformába, majd szórj rá egy evőkanálnyi epret. Ezután oszlasd el a maradék tésztát, majd jöhet még egy adag eper a muffinok tetejére.
- 17-20 percig süsd a muffinokat, amíg aranybarnák nem lesznek. 5 percig hagyd hűlni, és csak azután láss hozzájuk. Jó étvágyat!