Rántott csirke – ahogy még nem próbáltad!

nlc | 2017. Június 11.
Vasárnap, vagyis rántotthús-nap van! Ha ti sem tudtok lemondani róla, akkor próbáljátok ki bloggereink – a szokásostól kicsit eltérő – receptjét!

Ropogós csirke

Két tuti csirkés recept

Amikor a csirkemell kap pikáns mustárt, könnyű joghurtot, tojást és kukoricapelyhet, akkor azt már legfeljebb egy krémsajtos burgonyával fokozhatjuk, amit megbolondítunk frissen facsart citromlével és zsenge hagymával. Szeretni fogjátok!

Hozzávalók:

A recept a Rupáner-konyha blogon folytatódik.

Krémes rántott csirke

Az úgy van nálunk, hogy legalább kéthetente rántott húst kell sütni. Nagyon ritkán készül disznóhúsból, mert annyira nem is szeretem, meg soha nem lesz igazán puha, szaftos, omlós. Általában egész csirkecombot veszek, kifilézem (a csontokból lesz a leves) , és úgy rántom ki.

Vagy az alsó részét a gyerekeknek így. De lássuk be, néha kell egy kis változatosság, így nemrég kipróbáltam valami újat. Nagyon megtetszett ez a bunda, ami ugyan egyáltalán nem ropog, viszont a sajttól olyan lesz, mintha valami krémesen lágy réteg venné körül a húst, (sajnos?) abbahagyhatatlan…

Hozzávalók 4 főre:

A bundához:

A recept a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik.

 

 

Exit mobile version