Szupernyárias saláta reggelire

nlc | 2017. Június 15.
Ha eddig nem hittél a salátában mint reggeliben, a most következő nyári saláta után egy életre megváltozik a véleményed!

 A tökéletes reggeli egyszerre frissítő és tápláló – ez a két jelző pedig remekül illik a salátákra! A most következőre legalábbis biztosan: találsz benne friss spenótot, áfonyát, fehérjegazdag avokádót és tojást, sőt még egy kis szalonnát is, hogy tuti ne éhezz meg ebédig. Ráérős nyári reggelekre nem is kell ennél jobb.

Reggeli saláta

Hozzávalók:

4 személyre

Elkészítés:

  1. A spenótot, az avokádót, az áfonyát, a quinoát és a tökmagot keverd össze egy nagy tálban.
  2. Süsd ropogósra a bacon szalonnát, majd ha kihűlt, morzsold kis darabokra. A serpenyőben maradt zsíradékon készíts a tojásokból tükörtojást.
  3. Oszd el négyfelé a salátát, és mindegyik adag tetejére tégy egy kis bacont, és 1-1 tojást.
  4. Az almaecetet, a mézet és a sót keverd össze. Ha maradt még egy kis zsiradék, keverd azt is hozzá, majd locsold a dresszinget a salátára. Jó étvágyat hozzá!

 thekitchen

Exit mobile version