Hétvégi boldogság: egyszerű, francia epertorta

nlc | 2017. Június 16.
Néhány helyen elvétve még találni egy kis epret – süssünk belőle isteni, francia stílusú epertortát!

 Búcsúztassuk méltó módon az idei eperszezont ezzel a mennyei, szuperegyszerű francia epres tarte-tal! Ha eddig nem raktunk el a mélyhűtőbe epret, talán még nem késő – ezért a tortáért megéri betárazni!

Francia epertorta

Hozzávalók:

6-8 főre

Elkészítés:

  1. 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A leveles tésztát terítsd ki és illeszd a közepére a tortaformát. Vágd körbe és egy villával szurkáld tele lyukakkal.
  3. Az epreknek távolítsd el a csumájukat, de hagyd őket egészben.
  4. A cukrot karamellizáld, majd keverd hozzá a vajat. 
  5. Az epret forgasd bele a karamellszószba, majd helyezd el kör alakban a tortaforma aljában. Locsold rá a maradék karamellszószt.
  6. Végül illeszd a tésztát az eper tetejére, és 45 percre tedd be a sütit a sütőbe.
  7. Ha megsült, óvatosan, egy tányér segítségével fordítsd meg. 1-2 órát hagyd hűlni, majd kínáld fagyival vagy tejszínhabbal. Jó étvágyat hozzá!

proper tasty

Exit mobile version