Búcsúztassuk méltó módon az idei eperszezont ezzel a mennyei, szuperegyszerű francia epres tarte-tal! Ha eddig nem raktunk el a mélyhűtőbe epret, talán még nem késő – ezért a tortáért megéri betárazni!
Francia epertorta
Hozzávalók:
6-8 főre
- 1 leveles tészta
- 200 g eper
- 100 g cukor
- 50 g vaj
- tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés:
- 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A leveles tésztát terítsd ki és illeszd a közepére a tortaformát. Vágd körbe és egy villával szurkáld tele lyukakkal.
- Az epreknek távolítsd el a csumájukat, de hagyd őket egészben.
- A cukrot karamellizáld, majd keverd hozzá a vajat.
- Az epret forgasd bele a karamellszószba, majd helyezd el kör alakban a tortaforma aljában. Locsold rá a maradék karamellszószt.
- Végül illeszd a tésztát az eper tetejére, és 45 percre tedd be a sütit a sütőbe.
- Ha megsült, óvatosan, egy tányér segítségével fordítsd meg. 1-2 órát hagyd hűlni, majd kínáld fagyival vagy tejszínhabbal. Jó étvágyat hozzá!