A kesudió már önmagában is elég addiktív nassolnivaló, ebben a vaníliás bundában átsütve pedig egyszerűen ellenállhatatlan! Nassolhatod magában, vagy hozzákeverheted a granoládhoz is. Íme, a recept:
Vaníliás kesudió
Hozzávalók:
3 csészéhez
- 1/4 csésze barna cukor
- 1/4 csésze kristálycukor
- 1 tk. só
- fél tk. fahéj
- 1 nagyobb tojás
- 2 tk. vanília kivonat
- 3 csésze natúr kesudió
Elkészítés:
- 150 fokra melegítsd elő a sütőt és készíts elő egy sütőpapírral borított tepsit.
- Keverd össze a cukrokat, a sót és a fahéjat.
- Verd fel a tojást a vanília kivonattal, majd forgasd meg benne a kesudiót.
- Szórd a cukrot a tetejére és keverd össze alaposan!
- Oszlasd el a tepsin, majd 30 perc alatt süsd aranybarnára.
- Hagyd teljesen kihűlni. Légmentes dobozban, hűtőben egy hónapig tárolhatod.