Akárcsak az eper, a cseresznye is szuperül megállja a helyét nem csak a desszertekben, a salátákban is. Fetával, petrezselyemmel és egy kis mandulával izgalmas salátafeltét válik belőle, amit nem csak zöldekre, quinoára is tehetünk.
Cseresznyés-fetás quinoasaláta
Hozzávalók:
4-6 adaghoz
- 2 csésze cseresznye
- só
- 2 csésze quinoa
- 3 ek. újhagyma
- 3 ek. vörösborecet
- 4 ek. olívaolaj
- fél csésze petrezselyem
- 220 g feta
- 1/4 csésze pörkölt mandula
Elkészítés:
- A quinoát a csomagolása szerint készítsd el, és amíg fő, magozd ki és vágd felekbe a cseresznyét. Ha megfőtt a quinoa, keverd is bele a cseresznyét.
- A felszeletelt újhagymát, a vörösborecetet, az olajat és fél kiskanál sót keverj a cseresznye levéhez.
- A dresszinget öntsd a még meleg quinoára, valamint keverd hozzá a morzsolt fetát, a petrezselymet és a mandulát is. Szoba-hőmérsékletűre hűlve tálald. Jó étvágyat hozzá!