Nyári quinoasaláta cseresznyével és fetával

nlc | 2017. Június 23.
Ki mondta, hogy a cseresznye nem való a salátába?

 Akárcsak az eper, a cseresznye is szuperül megállja a helyét nem csak a desszertekben, a salátákban is. Fetával, petrezselyemmel és egy kis mandulával izgalmas salátafeltét válik belőle, amit nem csak zöldekre, quinoára is tehetünk.

Cseresznyés-fetás quinoasaláta

Hozzávalók:

4-6 adaghoz

Elkészítés:

  1. A quinoát a csomagolása szerint készítsd el, és amíg fő, magozd ki és vágd felekbe a cseresznyét. Ha megfőtt a quinoa, keverd is bele a cseresznyét.
  2. A felszeletelt újhagymát, a vörösborecetet, az olajat és fél kiskanál sót keverj a cseresznye levéhez. 
  3. A dresszinget öntsd a még meleg quinoára, valamint keverd hozzá a morzsolt fetát, a petrezselymet és a mandulát is. Szoba-hőmérsékletűre hűlve tálald. Jó étvágyat hozzá!

popsugar

Exit mobile version