Még nem reménytelen, hogy friss eperre bukkanjunk a zöldségeseknél, így a nyár legdekadensebb desszertjéről sem csúsztunk még le! Az eper önmagában is isteni, de ha vörösborba áztatod, olyan fantasztikus ízélményben lesz részed, amilyenre nem is számítanál!
Vörösboros eperdesszert
Hozzávalók:
- 500 g (kb. 3 csésze) eper, felekbe vágva
- 2 csésze száraz, gyümölcsös vörösbor (pl. Merlot)
- 1/4 csésze barna cukor
- 2 tk. vaníliakivonat
- tejszínhab
Elkészítés:
- A cukrot szórd az eperre, majd öntsd rá a vaníliakivonatot és a bort is. Alaposan forgasd össze.
- Lefedve tedd hűtőbe minimum 2 órára vagy akár egész éjszakára.
- Tálald a levével együtt, tejszínhabbal a tetején!