Házi meggyszörp minden évszakra, tartósítószer nélkül

nlc | 2017. Július 02.
Nyáron a meggy nem lehet túl sok, bár néha igazán így érezzük. Ilyenkor gondoljunk arra, milyen jól jön majd pár hónap múlva az isteni finom meggylekvár. De a házilag elkészített meggyszörp kóstolásával sem érdemes őszig várni, hiszen nincs is jobb egy jeges, gyümölcsös meggyszörpnél.

A meggyszörp elkészítésekor egyetlen macera van, az pedig a magozás. Érdemes a dolgot egy szuper közösségépítő programként feltüntetni és befogni a magozásba a család minden tagját, így lényegesen lecsökkenthetjük a magozásra fordított időt, és nekikezdhetünk a meggyszörp elkészítésének.

Meggyszörp, ahogy te szereted

A meggyszörp és bármilyen gyümölcsszörp jól esik a nagy melegben is, de ősszel és télen, megidézi nekünk a nyarat. Ezért mindenképpen szánjuk rá az időt, hogy üvegbe zárjuk. Főleg ha nagyobb mennyiségű, friss gyümölcsöt kapunk a szomszédtól, vagy a rokonoktól. Készíthetjük egyszerűen, mégis zamatosan a hagyományos meggyszörpöt, nagyiféle recept szerint, de létezik különleges, fahéjas ízesítésű meggyszörp is.

A házi meggyszörp hozzávalói

A házi meggyszörp elkészítése

 

Exit mobile version