Süti a hétvégére: epressajttorta-krémes banánkenyér

nlc | 2017. Július 06.
Gondoltad volna, hogy az epres sajttorta és a banánkenyér találkozásából egy egészséges édesség születik? Pedig így van!

 Igazi nyári, hétvégi sütemény következik, amivel az egész családnak a kedvére tehetsz: egy epres sajttortás krémmel töltött banánkenyér. Jól hangzik? Ráadásul még egészséges is! 

Epressajttorta-krémes banánkenyér

Hozzávalók:

12 adaghoz

A krémhez:

A kenyérhez:

Elkészítés:

  1. Keverd össze a krém hozzávalóit: a krémsajtot, a félbevágott epreket és a mézet, majd fél percre tedd be a mikróba.
  2. A banánokat egy másik tálban nyomkodd pürésre. Keverd hozzá a tojásokat, majd a mézet és a joghurtot. Ezután jöhet bele a liszt, a szódabikarbóna és a sütőpor.
  3. A tészta felét öntsd egy kivajazott kenyérformába, majd oszlasd el rajta a krémet. Ezután öntsd rá a tészta másik felét.
  4. 180 fokos sütőben 50-55 percig süsd. Ha megsült, 15 percet hagyd hűlni a formában, és csak ezután vedd ki.

Goodful

Exit mobile version