Igazi nyári, hétvégi sütemény következik, amivel az egész családnak a kedvére tehetsz: egy epres sajttortás krémmel töltött banánkenyér. Jól hangzik? Ráadásul még egészséges is!
Epressajttorta-krémes banánkenyér
Hozzávalók:
12 adaghoz
A krémhez:
- 110 g light krémsajt
- fél csésze eper
- 1 ek. méz
A kenyérhez:
- 3 érett banán
- 2 tojás
- 1/3 csésze görög joghurt
- 1/2 csésze méz
- másfél csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk. sütőpor
- fél tk. szódabikarbóna
Elkészítés:
- Keverd össze a krém hozzávalóit: a krémsajtot, a félbevágott epreket és a mézet, majd fél percre tedd be a mikróba.
- A banánokat egy másik tálban nyomkodd pürésre. Keverd hozzá a tojásokat, majd a mézet és a joghurtot. Ezután jöhet bele a liszt, a szódabikarbóna és a sütőpor.
- A tészta felét öntsd egy kivajazott kenyérformába, majd oszlasd el rajta a krémet. Ezután öntsd rá a tészta másik felét.
- 180 fokos sütőben 50-55 percig süsd. Ha megsült, 15 percet hagyd hűlni a formában, és csak ezután vedd ki.