Ha egy igazán könnyű, mégis tartalmas süteményre vágysz, van egy tippünk: keresztezd a banánkenyeret a fagyitortával, és olyan desszertélményben lesz részed, amit egész nyáron újra és újra át akarsz majd élni!
Banánkenyeres fagyitorta
Hozzávalók:
- 3 banán
- 1/4 csésze vaj
- 1 tojás
- másfél csésze liszt
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1 tk. szódabikarbóna
- egy csipet só
- 2 csésze vaníliafagyi
- 2 csésze csokifagyi
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Nyomkodd pürésre a banánokat egy villával, majd keverd hozzájuk a tojást, a vajat, a vaníliát és a cukrot.
- Add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a sót is. Keverd össze alaposan!
- A tésztát öntsd egy kenyérformába, és 50 percre tedd be a sütőbe.
- Ha megsült és kicsit ki is hűlt a sütemény, akkor hosszában vágd háromfelé.
- A kenyérformát béleld ki folpackkal, és helyezz vissza egy réteget az aljára a sütiből.
- Erre púpozd rá a kicsit megolvadt vaníliafagyit, majd takard be a következő réteg sütivel.
- Jöhet a csokifagyi is, és végül az utolsó lap sütemény. Takard le a torta tetejét is folpackkal, és tedd be minimum 1 órára vagy akár egész éjszakára a mélyhűtőbe.
- Ha fogyasztanád, adj neki pár percet, hogy felengedjen, majd szeleteld fel. Jó étvágyat hozzá!