A banánkenyér-fagyitorta hibridből lesz a kedvenc nyári desszerted

nlc | 2017. Július 12.
A banánkenyér és a fagyitorta találkozásából valami fenomenális nyári édesség születik!

 Ha egy igazán könnyű, mégis tartalmas süteményre vágysz, van egy tippünk: keresztezd a banánkenyeret a fagyitortával, és olyan desszertélményben lesz részed, amit egész nyáron újra és újra át akarsz majd élni!

Banánkenyeres fagyitorta

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Nyomkodd pürésre a banánokat egy villával, majd keverd hozzájuk a tojást, a vajat, a vaníliát és a cukrot.
  3. Add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a sót is. Keverd össze alaposan!
  4. A tésztát öntsd egy kenyérformába, és 50 percre tedd be a sütőbe.
  5. Ha megsült és kicsit ki is hűlt a sütemény, akkor hosszában vágd háromfelé.
  6. A kenyérformát béleld ki folpackkal, és helyezz vissza egy réteget az aljára a sütiből.
  7. Erre púpozd rá a kicsit megolvadt vaníliafagyit, majd takard be a következő réteg sütivel.
  8. Jöhet a csokifagyi is, és végül az utolsó lap sütemény. Takard le a torta tetejét is folpackkal, és tedd be minimum 1 órára vagy akár egész éjszakára a mélyhűtőbe.
  9. Ha fogyasztanád, adj neki pár percet, hogy felengedjen, majd szeleteld fel. Jó étvágyat hozzá!

Buzzfeed

Exit mobile version