Sütőtökös-tahinis mártogatós

nlc | 2017. Július 12.
A népszerű vegán recepteket író Yotam Ottolenghi legújabb, Jeruzsálem című könyvéből kölcsönzött sütőtökös-tahinis mártogatós izgalmas közel-keleti finomság lehet a nyári vacsoraasztalon.

Nyáron a könnyed, joghurtos mártogatósokat is nagyon szeretjük, de vacsorára már kóstolhatunk olyan testesebb, gazdagabb változatot is, mint ez a sütőtökös-tahinis csoda! A világhírű Yotam Ottolenghi receptje izgalmas, közel-keleti ízeket tesz az asztalra, a sült tök aromája és a tahini különleges íze pedig remekül passzol egymáshoz!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és egy alufóliával bérelt tepsibe helyezzük el a sütőtököt. Locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjuk meg fahéjjal, és nagyjából 70 perc alatt süssük puhára, egyszer-kétszer átkavarva a tököket.

2. A megsült tököt helyezzük robotgépbe, adjuk hozzá a tahinit, a görög joghurtot és a fokhagymákat – ha akarjuk, adjunk hozzá koriandert is. Pürésítsük krémesre.

3. A krémet töltsük tálkába, szórjuk meg szezámmaggal, és locsoljuk meg egy kevés datolyasziruppal vagy melasszal. Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.

 

FoodFitnessFreshAir

Exit mobile version