Grillezett ananászos fagyikehely cseresznyeszósszal

nlc | 2017. Július 14.
A banana split régóta a nyár slágere, de ez a grillezett ananászos verzió most tutira kiüti a nyeregből!

Biztosan sokan ismerik a banana splitet vagy banánhajót, ami egyszerűségében nagyon is finom: banánok közé nyomott vaníliafagyi egy jó adag csokiszósszal nyakonöntve. Az alábbi receptben csak a fagyi marad, a csokiszósz helyére főzött cseresznyemártás kerül, a banánt pedig grillezett ananászra cseréljük.

Trópusi és csodálatos!

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Először készítsük el a szószt: a cseresznyét tegyük fel a cukorral és 1/4 csésze vízzel főni – várjunk 15 percig, míg a cseresznyék összeesnek. Vegyük le a tűzről, és villával vagy krumplinyomóval pürésítsük a masszát!

2. Gyújtsuk be a grillt az ananászokhoz, de akár tűzhelyen, serpenyőben is elkészíthetjük! A lényeg, hogy a negyedekre vágott ananászokat süssük meg egy kicsit 4-5 perc alatt mindkét oldalukon! Ha elkészültek és kicsit ki is hűltek már, vágjunk belőlük hosszú csíkokat!

3. Tálaláshoz tegyünk fagylaltot egy tányér közepére, és vegyük körbe két grillezett ananászcsíkkal. Locsoljuk meg az egészet cseresznyeszósszal!

 

PureWow

Exit mobile version