Paradicsomos kagylóragu ropogós pirítóssal

nlc | 2017. Július 14.
Ez a gazdag, csípős-citrusos kagylóragú tökéletes mediterrán vacsora lehet a tengeri herkentyűk rajongóinak!

Ha még nem tettük, érdemes lehet kipróbálnunk néhány kagylós receptet, kagylóval ugyanis meglepően könnyű a dolgozni, és egyszerűen készíthetünk belőle gazdag, mediterrán ragut. Az alábbi receptben a chili csípőssége és a citrus frissessége keveredik, az isteni szósz kitunkolása a ropogós pirítóssal pedig egészen földöntúli élmény! 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. 4 evőkanál vajat dobjuk egy nagyobb fém serpenyőbe és olvasszuk meg, majd pirítsuk meg rajta a mogyoróhagymát és a fokhagymát is! Adjuk hozzá a paradicsomszószt és keverjük össze!

2. Adjuk hozzá a sört és a paradicsomokat is és forraljuk, hogy a sör alkoholtartalma elpárologjon. Ezután dobjuk a mártásba a csicseriborsókat, adjuk hozzá a chilit és a kagylókat, és főzzük tovább fedő alatt 5-10 percig.

3. A serpenyőt vegyük le a tűzről, és azokat a kagylókat, amik nem nyíltak ki, dobáljuk ki az ételből! Keverjük az ételbe a lime levét és a maradék 2 evőkanál vajat!

4. A kenyérszeleteket locsoljuk meg olívaolajjal és enyhén sózzuk majd grillezzük vagy pirítsuk meg! A kagylóragut tálaljuk friss korianderrel és lime szeletekkel!

 

BonAppetit

Exit mobile version