Könnyű barackos sütemény
Kísérlet No2. – avagy hogyan süssünk ugyanolyan kevert sütit, mint nagymama, az általa lediktált receptből!? Sehooogy. Lehetetlen. Nagyon finom lesz, mennyei tényleg, de ugyanolyan sose.
Az első variációhoz képest emeltem a natúr joghurt mennyiségén, hogy még puhább legyen a tészta. Isteni lett. Egyre jobb! Sárgabarackkal pedig hát.. eszméletlen finom.
A barackot kis cukorral és fahéjjal tűzálló lábasban karamellizáltam és ribizlit is szórtam a tészta tetejére, ami fanyarságával tökéletesen kiegészíti az édes, már-már lekvárszerűen krémes barackot a kisült sütiben.
Plusz annyi a trükk benne, hogy a kollégám házi tejből isteni joghurtot készített nekem. Na ez került a sütibe, vagyis csak egy része, mert a többit befaltam.
Hozzávalók 25×32 cm-es magas peremű tepsihez:
- 300 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 180 ml natúr joghurt
- 100 ml olaj
- 200 g kristálycukor
- 4 egész tojás
- 1 csipet só
Tetejére /500 g gyümölcs/
- 7-8 db sárgabarack
- pár fürt ribizli
- 1 ek kristálycukor
- kis fahéj
A recept a Levendula lány blogján folytatódik.
Ötperces vajas-meggyes piskóta
Anyukám változtatott a jól bevált joghurtos piskótáján, ezúttal vajjal készítette, tejföllel és más arányokkal dolgozott. A végeredmény egy nagyon finom puha tészta lett, a legjobb, amit eddig meggyel kóstoltam. Így született meg az ötperces előkészületet igénylő receptpaletta legújabb darabja.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 bögre kristálycukor (32 dkg)
- 15 dkg szoba hőmérsékletű vaj (vagy margarin)
- három és fél bögre liszt (40 dkg)
- 1 csomag sütőpor (10 g)
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
- egy és háromnegyed bögre 20%-os tejföl (4 dl)
- meggy a tetejére
A recept a Rupáner-konyha blogon folytatódik.